Filtreler

Neden Derin Dondurucu Kullanırız ?

Buzdolaplarındaki dondurucu bölümünün artık ihtiyacınızı karşılamaması , her mevsim taze ve uygun fiyatlı olan sebze ve meyvelerin kışın da rahatlıkla tüketilebilmesini için derin dondurucular tercih edilmektedir.Özellikle et, balık gibi besinlerin güvenli ve sağlıklı şekilde depolanmasını isteyen tüketiciler için derin dondurucular vazgeçilmezler arasında yer alır. Arçelik, Uğur, Beko, Bosch, Siemens, Profilo, Samsung, Altus gibi markalı derin dondurucuların farklı model ve özelliklerini gizerler.com adresinde bulabilirsiniz.

Derin Dondurucu Modelleri Nelerdir?

Derin dondurucular, sandık tipi ve çekmeceli olmak üzere iki ana gruba ayrılıyor.Derin dondurucu seçerken ihtiyacınıza uygun modeli seçmelisiniz.

Sandık Tipi Derin Dondurucular(Yatay Derin Dondurucular)  üstten kapaklı yatay dondurucular, geniş iç hacimleri ile daha fazla gıda dondurmanıza olanak sağlıyor.Tek parça kazandan oluşan sandık tipi derin dondurucular daha geniş hacimli olduğundan yer açısından çok daha fazla gıdayı muhafaza edebilmektedir.Yalıtım sistemleri iyi olan sandık tipi derin dondurucular ,tek kapaklı olmasının da etkisiyle enerji tasarrufu sağlar.Sandık tipi buzdolaplarının tek negatif yanı tek bölme olması sebebi ile yiyeceklerin dağınık ve üst üste kalmasıdır.Bu en altta kalan ürünlerin ulaşımını zorlaştırır.

Çekmeceli Derin Dondurucular(Dikey Derin Dondurucular) iç bölümleri genellikle çekmeceler bulunduran derin dondurucu modelidir.Üç çekmeceli ,yedi çekmeceli derin dondurucu modellerini barındıran dikey derin dondurucular kullanım kolaylığı nedeniyle kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.Bu tip derin dondurucu modellerinin bazılarında rafları farklı derecelerle soğutabilirsiniz.Dikey derin dondurucular raf sistemi ile yiyeceklere daha kolay ulaşabilmeyi sağlar.Bu durumda yiyeceği aramakla geçen zamanı düşürüp,enerji verimliliği sağlamaktadır.Yatay derin donruculara göre daha küçük gıdaları saklayabilirsiniz.

Derin dondurucu alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Derin dondurucu alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey derin dondurucunuz mutfağınıza uygun boyutlarda olmasıdır.Daha sonra yatay veya dikey donduruculardan hangisini tercih edeceğinize karar vermelisiniz.Bu tercihi yaparken iki modelinde ihtiyaçlarınıza göre özelliklerini araştırıp sizin için en uygun olanını seçmelisiniz.

Derin dondurucu alırken mutlaka garanti süresini öğrenmelisiniz.Servis işlemlerinin nasıl olduğu hakkında bilgi edinmelisiniz.

Derin dondurucunuzun sesi ise önemli noktalardan biridir.Evinizde sürekli çalışacak derin dondurucunuzun ses seviyesine mutlaka dikkat edilmelidir.

Derin Dondurucu Elektrik Kesintisi

Tüketicilerin en çok karşılaştığı bir problem ise elektrik kesintilerinde gıdaların bozulmasıdır.Bu durumda derin dondurucu üreticileri çeşitli çözümler geliştirmişdir.Derin dondurucuların kapı bölümlerine buz kasetleri yerleştirilmiştir.Buz kasetlerini olası bir elektrik kesintisinde istediğiniz şekilde konumlandırabilirsiniz.

Derin dondurucu içinde sebzelerin saklama süreleri

Derin dondurucuda dayanıklılık süreleri ve saklama koşulları farklıdır.6 -12 ay arası değişiklik gösteren saklama süreleri bulunmaktadır.Bozulan gıdaların zehirlemesi sonucunda çok büyük sağlık problemi yaşanabilmekte ve ölümlerle de sonuçlanabilmektedir.Bu yüzden gıdalarınızı saklarken saklama sürelerine dikkat etmelisiniz.

Derin Dondurucuda Koku Nasıl Giderilir?

Kullanıcıların derin dondurucularla ilgili şikayetlerin başında koku problemi gelir. Et, balık gibi gıdalar ile sebze ve meyvelerin yanlış saklanması; bakteri, küf, mantar gibi organizmaların artmasına neden olur.Kokuyu önlemek için öncelikle dondurucunuzu düzenli temizlediğinizden ve bakımı yaptığınızdan emin olalısınız.Kokuya sebep olan ana sebebi bulmalısınız.Sonrasında bu gıdanın bulunduğu alanı iyice temizleyip bakımını yapmalısınız.Silme işlemi tamamlandıktan sonra silinen bölgeyi nem tutmaması için iyiyce kuruttuğunuzdan emin olmalısınız.

Fiyat
ÜRÜN GRUBU
BRÜT HACİM (Litre)
BUZDOLABI OLARAK KULLANIM
SOĞUTMA SİSTEMİ
YILLIK ENERJİ TÜKETİMİ (kwh/yıl)
AKILLI EV TEKNOLOJİSİ
KAPAKLI BÖLME SAYISI
WhatsApp